Λεπτές, κομψές και τραγανές οι φλωρεντίνες είναι από τα αγαπημένα γλυκά που σίγουρα δεν μπορείς να φας μόνο ένα.
Όσοι λατρεύουν το αράπικο φιστίκι δεν αντιστέκονται στις φλωρεντίνες. Οι συνδυασμοί για την παρασκευή τους είναι πολλοί. Εμείς σας παρουσιάζουμε έναν απλό τρόπο με ελάχιστα και ποιοτικά υλικά από το καφεκοπτείο «Αλευρά» πάντα διά χειρός κυρίας Στέλλας.
Τραγανές φλωρεντίνες διά χειρός κυρίας Στέλλας
1 κσ βούτυρο
3 κσ γλυκόζη
5 κσ ζάχαρη καστανή
3 κσ αλεύρι
1 κούπα αλατισμένα αράπικα φιστίκια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C και στρώνουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό τηγάνι. Βάζουμε τα φιστίκια στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη γλυκόζη και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, μετά τα φιστίκια και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού ρίχνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα στο ταψί και πατάμε ελαφρά για να ισιώσουν.
Ψήνουμε για 10 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι οι φλωρεντίνες να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να στεγνώσουν στο χαρτί τελείως πριν τις βγάλουμε.
Καλή επιτυχία!
Κυρία Στέλλα