Αν αγαπάτε τις πλούσιες γεύσεις και τις ενδιαφέρουσες υφές, δοκιμάστε τη συνταγή της κ. Στέλλας για το γλυκόξινο κέικ με αποξηραμένα βατόμουρα
Αν αναζητάτε μια γλυκιά απόλαυση που να συνδυάζει την απλότητα, τη γεύση και τη θρεπτική αξία, τότε η κυρία Στέλλα έχει την ιδανική συνταγή. Το κέικ με αποξηραμένα βατόμουρα είναι το απόλυτο γλύκισμα για το φθινόπωρο.
Με βασικά συστατικά εξαιρετικής ποιότητας, από το καφεκοπτείο «ΑΛΕΥΡΑ», το πεντανόστιμο κέικ με αποξηραμένα βατόμουρα θα σας δώσει ένα αποτέλεσμα ισορροπημένο, δροσιστικό και με ευχάριστη αντιθετική γεύση.
Η ελαφριά, μαλακή υφή του κέικ το καθιστά ιδανικό και χορταστικό σνακ. Ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας από το πρωινό ως το απογευματινό κέρασμα.
Υλικά:
- 200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 4 μεγάλα αβγά
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 300 γρ. αποξηραμένα βατόμουρα (ψιλοκομμένα) «ΑΛΕΥΡΑ»
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 170°C (αντιστάσεις) ή 160°C στον αέρα.
- Βουτύρωσε και αλεύρωσε μία φόρμα για κέικ (ιδανικά 22-24 εκ.) ή στρώσε με λαδόκολλα.
- Χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ένα ανοιχτόχρωμο μείγμα (για περίπου 4-5 λεπτά).
- Πρόσθεσε τα αβγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Αν το μείγμα δείχνει να “κόβει”, πρόσθεσε 1-2 κ.σ. από το αλεύρι.
- Σε ένα μπολ, κοσκίνισε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Πρόσθεσε και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ρίξε τα στερεά υλικά στο μείγμα με το βούτυρο και τα αβγά σε 2-3 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα ή στο χαμηλό του μίξερ.
- Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα αποξηραμένα βατόμουρα. Αν θέλεις, μπορείς να τα αλευρώσεις ελαφρώς για να μην πέσουν στον πάτο του κέικ.
- Μεταφόρεσε το μείγμα στη φόρμα και ίσιωσέ το με μια σπάτουλα.
- Ψήσε για 50-60 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι ή καλαμάκι από το κέντρο του κέικ. Αν πάρει γρήγορα χρώμα, σκέπασε με αλουμινόχαρτο.
- Άφησέ το να κρυώσει 10 λεπτά στη φόρμα και μετά ξεφορμάρισε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.
Σερβίρισμα
- Πασπάλισε με αποξηραμένα βατόμουρα και ζάχαρη άχνη
Καλή Επιτυχία
