Τα εύκολα τσουρέκια της κυρίας Στέλλας: Βήμα-βήμα η συνταγή

Τα εύκολα τσουρέκια της κυρίας Στέλλας, είναι μια αγαπημένη, σπιτική συνταγή που μπορεί να την ακολουθήσει κανείς χωρίς κόπο

Τα εύκολα τσουρέκια της κυρίας Στέλλας, είναι μια αγαπημένη, σπιτική συνταγή που μπορεί να την ακολουθήσει κανείς χωρίς κόπο

Το τσουρέκι είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό γλυκό ψωμί. Είναι ένα κομμάτι παράδοσης, ένα άρωμα παιδικών αναμνήσεων, μια γεύση που είναι συνδεδεμένο με το Πάσχα. Αν και παρασκευάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εποχή του. Τότε που τα σπίτια πλημμυρίζουν από τις μυρωδιές του φούρνου, γεμάτες μαχλέπι, κακουλέ και αγάπη.

Οι νοικοκυρές κάθε περιοχής – και φυσικά, κάθε οικογένειας – βάζουν το δικό τους «χέρι» και τη δική τους μαεστρία για να πετύχουν το τέλειο αποτέλεσμα: καλοζυμωμένο, αφράτο, με χρυσαφένια κόρα και μαστιχωτή ψίχα. Η παραδοσιακή του εκδοχή στολίζει κάθε πασχαλινό τραπέζι, ενώ οι παραλλαγές του χαρίζουν μικρές εκπλήξεις σε κάθε μπουκιά.

Τα εύκολα τσουρέκια της κυρίας Στέλλας, είναι μια αγαπημένη, σπιτική συνταγή που μπορεί να την ακολουθήσει κανείς χωρίς κόπο. Με υλικά απλά, αλλά αληθινά – που θα βρείτε στο καφεκοπτείο «Αλευρά» – προσφέρεται για όσους θέλουν να γεμίσουν το σπίτι με άρωμα παράδοσης, χωρίς να χρειάζονται… διπλώματα αρτοποιίας!

ΕΥΚΟΛΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΤΕΛΛΑΣ

3 κ χρυσό αλεύρι
10 αυγά
250 γρ νωπή μαγιά «ΑΛΕΥΡΑ»
2 κακουλέ
2 μαχλέπι
1 κ ζάχαρη
1 λ + 1 φλ τσαγιού γάλα
400 γρ φυτίνη

(Προαιρετικά) Αν θέλουμε γέμιση 

Κρέμα κάστανου

(Προαιρετικά) Αν θέλουμε επικάλυψη

Λευκή ή μαύρη κουβερτούρα «Αλευρά»

Εκτέλεση 

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην μαγιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Ρίχνουμε το κακουλέ, το μαχλέπι και τη φυτίνη και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Μαζεύουμε τη ζύμη προσθέτοντας γύρω-γύρω φυτίνη και έτσι έχουμε μία αφράτη ζύμη. Στην συνέχεια πλάθουμε, με φυτίνη στα χέρια, τα τσουρέκια μας και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα.

Μέχρι να πλάσουμε όλα τα τσουρέκια θα φουσκώσουν τα πρώτα που έχουμε πλάσει. Τέλος κάνουμε επάλειψη με αυγό και εάν θέλουμε προσθέτουμε φιλέ αμύγδαλο από πάνω και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 40 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Ακολούθησε το LionNews.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Σχετικές Ειδήσεις

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors