Η συνταγή της κυρίας Στέλλας για ένα σοκολατένιο γλυκό ψυγείου, που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά και αφήνει την αίσθηση απόλυτης απόλαυσης σε κάθε μπουκιά
Όλοι θέλουμε μια γλυκιά δροσερή λιχουδιά το καλοκαίρι. Η σημερινή συνταγή δια χειρός κυρίας Στέλλας και με φρέσκα υλικά από το Καφεκοπτείο «ΑΛΕΥΡΑ» είναι μια εντυπωσιακή λύση για όσους αγαπούν τη σοκολάτα και θέλουν ένα γλυκό ψυγείου και χωρίς πολύ κόπο.
Μια συνταγή που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη του φετινού καύσωνα και θα δροσίσει τον ουρανίσκο μας. Το μυστικό της επιτυχίας είναι τα φυστίκια σπασμένα και πασπαλισμένα από πάνω που προσθέτουν μια αλμυρή και τραγανή αίσθηση κάνοντας την γευστική αντίθεση να απογειώνει το αποτέλεσμα.
Το σοκολατένιο γλυκό είναι ιδανικό για κάθε είδους περίσταση όπως καλοκαιρινά οικογενειακά τραπέζια, πάρτι γενεθλίων η ακόμη και για μπουφέ.
Υλικά:
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι-μπερ
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα σοκολάτας:
200 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
200 ml κρέμα γάλακτος
100 ml γάλα
50 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• τριμμένο φυστίκι κικιρίκια
Για την επικάλυψη:
• 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 60 ml κρέμα γάλακτος
για γαρνίρισμα
• Τριμμένα ή ολόκληρα κικιρίκια
Εκτέλεση:
Βάση:
Θρυμμάτισε τα μπισκότα στο μούλτι ή με τα χέρια.
Ανακάτεψέ τα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να βραχούν καλά.
Στρώσε το μείγμα σε ένα ταψάκι (20×20 εκ. περίπου) με αντικολλητικό χαρτί και πίεσε να γίνει συμπαγές.
Βάλε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
Κρέμα σοκολάτας:
Σε κατσαρολάκι ζέστανε το γάλα, την κρέμα και τη ζάχαρη (χωρίς να βράσει).
Ρίξε τη σοκολάτα και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει.
Πρόσθεσε τη βανίλια και τα τριμμένα κικιρίκια και ανακάτεψε καλά.
Ρίξε την κρέμα πάνω στη βάση και βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (ή όλη νύχτα για καλύτερο αποτέλεσμα).
Επικάλυψη:
Ζέστανε την κρέμα και ρίξε μέσα την κουβερτούρα.
Ανακάτεψε μέχρι να γίνει λεία γκανάς.
Άπλωσε πάνω από την παγωμένη σοκολατένια κρέμα και γάρνιρε με κικιρίκια
Καλή Επιτυχία