Παραδοσιακά, γευστικά και νηστίσιμα σκαλτσούνια. Μια εύκολη και με λίγα υλικά συνταγή διά χείρος κυρίας Στέλλας
Τα σκαλτσούνια έχουν μεγάλη παράδοση αλλά και κατανάλωση ιδιαίτερα την περίοδο της Σαρακοστής. Πρόκειται για ένα γλύκισμα που είναι ιδιαίτερα αγαπητό αυτή την περίοδο γιατί εκτός από νηστίσιμο είναι και πεντανόστιμο. Αυτό που χαρακτηρίζει τα σκαλτσούνια είναι ότι για την παρασκευή τους χρειάζονται πολύ λίγα υλικά χωρίς αυτό να μειώνει το αποτέλεσμα. Η κυρία Στέλλα μάς δίνει τη δική της συνταγή για λαχταριστά Σκαλτσούνια, χρησιμοποιώντας πάντα ποιοτικά υλικά από το καφεκοπτείο «Αλευρά».
ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ «ΑΛΕΥΡΑ»
250γρ λουκούμια
500γρ αλεύρι γοχ
50γρ άχνη
100ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ γλ μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Άχνη για πασπάλισμα
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη αχνή και τη βανίλια, Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Στη συνέχεια παίρνουμε μικρές μπαλίτσες ζύμης, τις ανοίγουμε σε μικρούς δίσκους και βάζουμε στο κέντρο ένα κομματάκι λουκούμι. Διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο και πιέζουμε τις άκρες να κλείσουν. Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
Καλή σας όρεξη