Καρυδένιο ραβανί με άρωμα Ανατολής με τη μυστική συνταγή της κυρίας Στέλλας

H κυρία Στέλλα μας αποκαλύπτει τα μυστικά για το πιο καρυδένιο ραβανί που έχετε δοκιμάσει με εξαιρετικές πρώτες ύλες από το καφεκοπτείο «ΑΛΕΥΡΑ»

H κυρία Στέλλα μας αποκαλύπτει τα μυστικά για το πιο καρυδένιο ραβανί που έχετε δοκιμάσει με εξαιρετικές πρώτες ύλες από το καφεκοπτείο «ΑΛΕΥΡΑ»

Με μεγάλη φήμη σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, το σιροπιαστό γλυκό ραβανί δικαίως κατακτά μία από τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις του κοινού. Ο συνδυασμός σιμιγδαλιού, καρυδιών, γιαουρτιού και κανέλας δημιουργεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Το ραβανί ολοκληρώνεται με το σιρόπι, το οποίο προσδίδει μια έντονη ανατολίτικη νότα.

Με πολυετή πείρα στην παραδοσιακή μαγειρική, η κυρία Στέλλα μας αποκαλύπτει τα μυστικά για το πιο καρυδένιο ραβανί που έχετε δοκιμάσει, χρησιμοποιώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες από το καφεκοπτείο «ΑΛΕΥΡΑ».

Υλικά για το γλυκό:
• 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
• 1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι γιαούρτι
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
• 2 αυγά
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 κ.γ. κανέλα
• Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Υλικά για το σιρόπι:
• 1 φλιτζάνι νερό
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 φλούδα λεμονιού
• 1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1. Σιρόπι: Βράζεις το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει.
2. Μείγμα: Σε μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά του γλυκού μέχρι να ομογενοποιηθούν (χωρίς μίξερ).
3. Απλώνεις το μείγμα σε μικρό λαδωμένο ταψί (20×30 εκ. περίπου).
4. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
5. Όταν το βγάλεις, το κόβεις σε κομμάτια και το περιχύνεις με το κρύο σιρόπι.
6. Αφήνεις να το απορροφήσει καλά και σερβίρεις!

 Tip: Αν θέλεις, πασπάλισε με λίγη άχνη ή καρύδα από πάνω.

Καλή επιτυχία

Ακολούθησε το LionNews.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Σχετικές Ειδήσεις

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors