Η συνταγή της κυρίας Στέλλας για χοιρινό με την πιο μεταξένια σάλτσα

Η κυρία Στέλλα προτείνει ένα πιάτο ιδανικό για κυριακάτικο τραπέζι ή εορταστικό δείπνο, που συνδυάζει την παράδοση με τη φινέτσα.

Η κυρία Στέλλα προτείνει ένα πιάτο ιδανικό για κυριακάτικο τραπέζι ή εορταστικό δείπνο, που συνδυάζει την παράδοση με τη φινέτσα.

Τα κυριακάτικα και τα γιορτινά τραπέζια αποτελούν πάντα μια ξεχωριστή πρόκληση για τις νοικοκυρές, που θέλουν να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους αγαπημένους τους για αυτό απαιτούν μια ιδιαίτερη προετοιμασία, ώστε να αποδοθεί το άριστο αποτέλεσμα που επιθυμούν. Το χοιρινό είναι ένα πιάτο που ταυτίζεται απόλυτα με τέτοιου είδους περιστάσεις, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με αποξηραμένα σύκα, μέλι και δεντρολίβανο.

Η σημερινή γαστρονομική πρόταση της κυρίας Στέλλας συνδυάζει τη γλυκιά και τη μεστή γεύση του χοιρινού με τα αρώματα της Μεσογείου. Φυσικά, οι πρώτες ύλες από το Καφεκοπτείο «Αλευρά» προσθέτουν την απαραίτητη πινελιά, εκτοξεύοντας το τελικό αποτέλεσμα σε άλλο επίπεδο. Τα αποξηραμένα σύκα χαρίζουν φυσική γλυκύτητα και πλούσια υφή, το μέλι προσθέτει μεταξένια σάλτσα και το δεντρολίβανο γεμίζει το πιάτο με μεθυστικά αρώματα.

Το χοιρινό με αποξηραμένα σύκα, μέλι και δεντρολίβανο είναι ένα πιάτο ιδανικό για κυριακάτικο τραπέζι ή εορταστικό δείπνο, που συνδυάζει την παράδοση με τη φινέτσα.

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό χοιρινό (λαιμός ή σπάλα, κομμένο σε κομμάτια)
8–10 αποξηραμένα σύκα, κομμένα στη μέση
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί (ή κόκκινο, για πιο πλούσια γεύση)
1,5 κ.σ. μέλι
2–3 κλωναράκια δεντρολίβανο (ή 1 κ.γ. ξερό)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 1 κ.γ. μουστάρδα ή λίγο βαλσάμικο
Εκτέλεση
Σοτάρισμα του κρέατος:
Ζέστανε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.
Πρόσθεσε το χοιρινό και σοτάρισε σε μέτρια-δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Βγάλε το προσωρινά σε ένα πιάτο.
Σοτάρισμα λαχανικών:
Στην ίδια κατσαρόλα, ρίξε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σοτάρισε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Σβήσιμο και αρωματισμός:
Ξαναβάλε το χοιρινό στην κατσαρόλα, σβήσε με το κρασί και άφησε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Πρόσθεσε τα αποξηραμένα σύκα, το μέλι, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Αν θέλεις, βάλε και τη μουστάρδα ή λίγο βαλσάμικο για πιο βαθιά γεύση.
Μαγείρεμα:
Ρίξε περίπου ½ ποτήρι ζεστό νερό, σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά

Καλή Επιτυχία

Ακολούθησε το LionNews.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Σχετικές Ειδήσεις

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors