Εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Νέου Σουλίου σε Erasmus+ στην Πορτογαλία

Τέσσεερις εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό σεμινάριο απο τις 24 εως τις 30 Μαρτίου  στη Λισαβόνα

Τέσσεερις εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό σεμινάριο απο τις 24 εως τις 30 Μαρτίου  στη Λισαβόνα

Το Δημοτικό Σχολείο Νέου Σουλίου υλοποιεί για πρώτη φορά πρόγραμμα Erasmus+ στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης KA122 με τίτλο “Μεταβαίνοντας προς το σχολείο του 21ου αιώνα, μέσω της ενταξιακής και ψηφιακής διδασκαλίας”. Η δράση περιλαμβάνει δύο κινητικότητες εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικά σεμινάρια (courses) και μια επιτόπια παρακολούθηση εργασίας (job shadowing). H έναρξη των κινητικοτήτων έγινε με τη συμμετοχή τεσσάρων εκπαιδευτικών του σχολείου μας, στο επιμορφωτικό σεμινάριο “ICT Tools for a Creative and Collaborative Classroom”, το οποίο έλαβε χώρα στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας από τις 24 έως τις 30 Μαρτίου 2025. Στην επιμόρφωση οι εκπαιδευτικοί απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες στον τομέα της ψηφιακής εκπαίδευσης και της ενσωμάτωσης ψηφιακών εργαλείων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το πρόγραμμα εστίασε στην εκμάθηση και αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων και καινοτόμων μεθόδων, με στόχο τη δημιουργία ενός πιο δημιουργικού, συνεργατικού και ελκυστικού μαθησιακού περιβάλλοντος. Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε σε πανευρωπαϊκό πλαίσιο, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, προάγοντας τον διαπολιτισμικό διάλογο και ενδυναμώνοντας την ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί διαφορετικών ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Κροατία, την Σλοβενία, την Βουλγαρία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Από το σχολείο μας συμμετείχαν τρεις εκπαιδευτικοί γενικής παιδείας, Άννα Βουζούκα, Σωτήριος Καραουλάνης, Χαρίκλεια Μαρασλή και η εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας, Μαρία Ζιγρικά.

Συγκεκριμένα, τα προσδοκώμενα αποτελέσματα της επιμόρφωσης περιλάμβαναν:

Την ενίσχυση της συνεργασίας και της ομαδοσυνεργατικής μάθησης μέσω της χρήσης των εργαλείων google docs και Padlet για καταιγισμό ιδεών, σχεδιασμό και υλοποίηση διαδικτυακών έργων.

Την ανάπτυξη δεξιοτήτων παρουσίασης και δημόσιου λόγου με καινοτόμα εργαλεία όπως τα classroomscreen και la digitale.

Τη διεύρυνση της δημιουργικότητας των μαθητών, αξιοποιώντας εργαλεία όπως google maps, tricider και διάφορα AI εργαλεία (cork, claude, co-pilot,).

Την ενίσχυση της αισθητικής και εκφραστικής ικανότητας των μαθητών μέσω της παιχνιδιοποίησης με εφαρμογές όπως το duolingo και το goosechase.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ καθίσταται εφικτή μέσω των επιχορηγήσεων της ΕΕ και του ΙΚΥ και επιβεβαιώνει τη σημασία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας ως μοχλό εκπαιδευτικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ταυτότητας και κοινής εκπαιδευτικής συνείδησης.

 

Ακολούθησε το LionNews.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Σχετικές Ειδήσεις

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors