Μία μοναδική συνταγή από την κυρία Στέλλα για πεντανόστιμα μπακλαβαδάκια με βάση από φυστίκι Αιγίνης και σιμιγδάλι
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι μπακλαβά ή, ακόμα καλύτερα σε ένα ατομικό μπακλαβαδάκι. Λαχταριστό, σιροπιαστό, τραγανό ή μαλακό (ανάλογα με τα υλικά της συνταγής), τα μπακλαβαδάκια είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά για μικρούς και μεγάλους.
Τα υλικά παρασκευής του μπακλαβά ποικίλουν ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα γούστα. Το αλεύρι, η ζάχαρη και το μέλι είναι από τα βασικά συστατικά του παραδοσιακού γλυκού.
Η κυρία Στέλλα μας ετοίμασε μια μοναδική συνταγή για πεντανόστιμα μπακλαβαδάκια, χρησιμοποιώντας εξαιρετικής ποιότητας υλικά από το καφεκοπτείο «Αλευρά». Η συνταγή αυτή είναι ιδιαίτερη, καθώς έχει ως βάση το φυστίκι Αιγίνης και το σιμιγδάλι, προσφέροντας μια γεύση που μένει αξέχαστη.
Μπακλαβαδάκια με βάση από φυστίκι Αιγίνης και σιμιγδάλι
1 φλ φιστίκια Αιγίνης
200 γρ ψιλό σιμιγδάλι
100 γρ αλεύρι γοχ
200 γρ ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ
120 ml γιαούρτι
120 ml βούτυρο λιωμένο
1 βανίλια
Για το σιρόπι
250ml νερό
200ml ζάχαρη
1 κσ μέλι
1 φέτα λεμόνι
Εκτέλεση
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Ανακάτεψε όλα τα στερεά υλικά σε μπολ (σιμιγδάλι, αλεύρι, μπέικιν, ζάχαρη, φυστίκι). Πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι και τη βανίλια. Ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν. Βάλε το μείγμα σε βουτυρωμένο μικρό ταψάκι και ίσιωσέ το καλά. Ψήσε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Σιρόπι
Βράσε όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Ρίξε το καυτό σιρόπι στο κρύο γλυκό ή αντίστροφα. Πασπάλισε με λίγα έξτρα φυστίκια από πάνω. Αφήνεις να σταθεί καλά και κόβεις σε μικρά ρομβάκια ή τετράγωνα.
Καλή Επιτυχία